Glaserad entrecôte med fruktchutney och rostad potatis

4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte
  • smör till stekning
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl drickfärdig äpplejuice
  • 1 msk vinäger
  • 1 st finhackad gul lök
  • 0,5 st fint strimlad chili
  • 1 dl tärnad ananas
  • 1 dl tärnat äpple
  • maizenastärkelse
  • salt och peppar
  • 4 st bakpotatisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st timjankvistar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek entrecôten på bägge sidor till önskad stekgrad. Salta och peppra.
  2. Fruktchutney: Hetta upp en liten rostfri kastrull med sockret i. Låt sockret bli gyllene. Slå i juicen och koka upp så att sockret löser sig. Tillsätt vinäger, gul lök, chili och ananastärningar. Låt koka upp och sedan sjuda tills ananasen blir mjuk och cirka 1 1/2 dl vätska återstår. Lägg i äppeltärningar och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar. Serveras varm till köttet och potatisen.
  3. Rostad potatis: Slå oljan i en ugnssäker form. Dela vitlöksklyftorna på längden och lägg dem i oljan. Strö i timjan och sätt in formen i ugnen på 200 grader. Dela snabbt potatisen i klyftor och låt dem baka i ugnen i oljan cirka 10 minuter. Tag ut och rör om i potatisen. Låt sedan baka i ytterligare 10 minuter. Tag ut och blanda om igen. Fortsätt tills potatisen får en gyllene färg och blir genombakad. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept