Gädda i filé med småländsk bönagröt

4

Du behöver

  • gädda (1-2 kg)
  • ca 20 kokta kräftor, alt köpta kräftstjärtar
  • 200 g bondbönor
  • 8 potatisar
  • kantareller
  • ca 4 dl mjölk
  • ca 2 dl grädde
  • 150 g riven lagrad prästost
  • sticklök
  • färsk dill

Gör så här

  1. Rensa och filéa gäddan. Stek fisken i smör. Salta och peppra.
  2. Rensa bondbönor. Skär ned potatis i mindre bitar.
  3. En klick smör i en kastrull tillsätt kantareller och låt fräsa lite. Fortsätt med potatis, mjölk, grädde. Efter en liten stund tillsätt bondbönor, låt sjuda tills potatisen börjar bli mjuk.
  4. Riv osten och häll ned i kastrull. Rör om (osten reder). Tillsätt även nedskuren sticklök och hackad dill. Salta och peppra. Låt sjuda.
  5. Skala kräftorna och vänd ned i kastrullen så det blir varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept