Ängamat Hav

4

Du behöver

  • 8 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 8 små morötter
  • 150 g blomkål
  • 50 g broccoli
  • 30 g blekselleri
  • 8 sparrisar
  • 4 vårlökar
  • 100 g bönor
  • 24 sockerärtor
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 tomater, urkärnade
  • 400 g fint skurna bitar av färsk fisk
  • 4 msk fint skuren dill

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med kryddorna och buljongtärningarna.
  2. Skär alla grönsaker i "skedstora" bitar.
  3. Lägg sedan i grönsaksbitarna i den ordning som det tar att koka dem.
  4. När alla grönsaker är mjuka, hälls grädden i och soppan smakas av med salt och peppar.
  5. Vid servering vänd dill och fiskbitar i och grytan dras av värmen. Fisken går klar på eftervärmen. Garnera med blekselleriblast.
  6. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept