Krämig hummersoppa

45 min
4
Krämig hummersoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 min
4

Du behöver

  • skalet från 2 humrar
  • 1 st hackad gul lök
  • 3 msk matolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk cognac
  • 5 st vitpepparkorn
  • salt
  • peppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 l vatten
  • 2 st lagerblad

Gör så här

  1. Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
  4. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
  5. Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
  6. Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
  7. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
  8. Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept