Ängamat

4

Du behöver

  • 20 st kokta kräftor, alt köpta kräftstjärtar
  • div grönsaker, rotfrukter och svamp -
  • t ex: palsternacka, morötter, kålrabbi, potatisar, kantareller, blekselleri, spetskål, broccoli, blomkål, färsk lök, bondbönor, vaxbönor, haricot vertes, gröna sparrisar, sockerärtor, sticklökar, rädisor
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1,5 dl grädde
  • finhackad dill
  • 8 dl vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar

Gör så här

  1. OBS! Viktigt att man lägger i grönsaker och rotfrukter i rätt ordning eftersom de har olika koktid.
  2. Häll vatten i en rejäl kastrull. Koka upp. Tillsätt buljongtärning.
  3. Börja med rotfrukter. Skär ned i grova bitar:
  4. Palsternacka, morot, potatis (tvättad), kålrabbi. Tillsätt i kastrull med kantareller. Stoppa ned lagerblad, kryddpeppar, salta och peppra. Låt puttra.
  5. Skär ned blekselleri, spetskål och ned i kastrullen. Låt koka. Rör om.
  6. Tillsätt broccoli, blomkål och färsk lök i grova bitar.
  7. Låt koka.
  8. Ta ur bönorna ur skidan. Skär ned vaxbönor, haricot vertes, sockerärtor, sparris, sticklök. Dela tomaterna och rädisor. I med allt.
  9. Tillsätt lite grädde. Salta och peppra.
  10. Vänd ned kräftstjärtar och finskuren dill. Klart.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept