Varm sparrissallad med stekt halmstadslax

4

Du behöver

  • 800 g skinn- och benfri laxfilé
  • ättika (12%)
  • 4 stora vita sparrisar
  • 12 cocktailtomater
  • 1 knippe gräslök
  • ev lite vitvinsvinäger
  • rapsolja
  • strösocker
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla laxen med 12% ättika.
  2. Blanda en del strösocker och en del salt och krydda laxen med detta samt nymald vitpeppar.
  3. Lägg filéerna på en eldfast form, täck ev med plastfilm och baka i ugnen i ca 20 min på 100 grader.
  4. Skala sparrisen och hyvla sedan ner den till tunna spån med skalaren.
  5. Knoppen kokas i lite saltat vatten (eller 1 min i microvågsugn).
  6. Rimma sparrisen lätt med lite salt och låt den stå ca 10 min.
  7. Dela tomaterna, skiva gräslöken diagonalt.
  8. Vänd ner tomater och gräslök i den rimmade sparrisen. Hetta upp en panna, tillsätt rapsoljan, stek hastigt upp salladen. Krydda med nymald vitpeppar och ev några stänk vitvinsvinäger.
  9. Servera laxen och salladen tillsamans med nykokt nypotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept