Varm nypotatissallad med stekt kycklinglår

4

Du behöver

  • 8 lårfiléer av kyckling
  • salt och vitpeppar
  • 600 g små nypotatisar
  • 1 vitlök
  • 3 msk olivolja
  • hackade örter, t ex rosmarin, basilika, gräslök, timjan
  • 1 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk potatismjöl eller arrowrot utrört i 2 msk kallt vatten
  • pak soi

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen, bryn den i en het torr panna med skinnsidan neråt. Vänd när den fått vacker färg och sätt in i ugnen 15-20 min på 160 grader.
  2. Tvätta potatisen riktigt noga, skär dom i klyftor. Häll på vatten så det precis täcker och lägg i några skalade vitlöksklyftor, eller en skalad solovitlök i grova bitar. Salta och peppra och häll i en skvätt olivolja.
  3. Koka potatisen så dom blir precis färdiga. Om det är för mycket vatten kvar, så lyft upp potatisen och koka ihop vattnet 3 -5 min. Vispa i smöret i potatisvattnet och red av försiktigt med potatismjölet (tänk på att det tjocknar väldigt snabbt).
  4. Avsluta med att vända i örter och pak soi. Servera med kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept