Stekt Halmstadslax med apelsinsyrad spetskål

4

Du behöver

  • 800 g laxfilé med fjällat skin
  • 1 spetskålshuvud , alt
  • 1 svenskt litet nyskördat vitkålshuvud
  • 3 salladslökar
  • 1 apelsin
  • 1 liten röd paprika
  • 2 msk vit balsamicovinäger,
  • alt god vitvinsvinäger
  • 50 g smör
  • rapsolja eller olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda laxen och stek den på inte allt för het panna så att den får fin färg runt om.
  2. Skär kålen i fina strimlor, skär salladslöken i fina diagonala skivor.
  3. Skala apelsinen med en potatisskalare och strimla skalet fint.
  4. Hacka paprikan fint.
  5. Hetta upp en panna eller en vid kastrull, tag i lite rapsolja och fräs hastigt kålen och löken, den skall inte ta färg. Pressa i saften och skal från apelsinen, tag i vinägern, den tärnade paprikan, avsluta med att röra ned smöret. Krydda med salt och nymald vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept