Hjortfilé med brynta dill-inkokta rotfrukter

4

Du behöver

  • 800 g välputsad hjortfilé
  • smör till stekningen
  • 4 små späda morötter
  • 1 liten bit selleri
  • 3 SMÅ PERSILJERÖTTER
  • 3 små palsternackor
  • 6 små nypotatisar
  • purjolök
  • kålrabbi
  • 1 knippe dill

Till 1-2-3-lagen:

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • salt och nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda och stek hjortfilen sakta på spisen ca 15 min.
  2. Skal och skär rotfrukterna i olika former.
  3. Koka upp ingredienserna till lagen med några dillstjälkar. Ta ur dillstjälkarna efter en stund och koka rotfrukterna ca 15 min i lagen eller till dom är så pass kokta så det finns lite motstånd kvar i dom.
  4. Tiden bestäms av storleken på rotfrukterna. Sila av dom.
  5. Hetta upp en väl rengjord stekpanna och bryn rotfrukterna lätt i lite smör, krydda med fint hackad dill, salt och nymald vitpeppar.
  6. Skiva upp hjorten och servera med de lätt brynta rotfrukterna.
  7. Det bästa resultatet får man om man kokar in rotfrukterna dagen innan och låter dom ligga i lagen över natten
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept