Kolgrillad killing med tillbehör

Från Nyhetsmorgon

Kolgrillad killing från Jämtland, jordärtskockor från Sköndal, späda blad, getost, brynt smör och sky.

15 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

Killing

  • 1 kg killing tex stek, sadel, bringa med ben
  • havssalt
  • backtimjan

Jordärtskockor

  • 600 g jordärtskockor
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 st citron, saften
  • 2 st timjankvistar, plockade
  • olivolja

Späda blad & getost

  • 1 l späda blad och örter
  • 1 knippe gräslök
  • 100 g getost av den du gillar bäst

Gör så här

  1. Killing
    Gnid in köttet med salt och timjan.
  2. Grilla det runt om till en innertemperatur på ca 50 grader så eftersteker det några grader upp när det får vila.
  3. Efter 10-15 minuter skär du upp köttet i skivor.
  4. Salta några korn ovanpå.
  5. Jordärtskockor
    Skala skockorna och sjud dem sakta i vatten tills de är möra.
  6. Salt och ha i alla ingredienserna.
  7. Lyft upp och värm i lite olivolja vid servering.
  8. Späda blad & getost
    Plocka, rensa, skölj och torka bladen och örterna.
  9. Skär gräslöken fint och blanda med bladen.
  10. Servera skockorna med dessa blad vända med lite salt och smulad getost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept