Majskyckling med vårsallad

50 min
4
Majskyckling med vårsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
50 min
4

Du behöver

Majskyckling:

  • 4 majskycklingbröst
  • 6 kvistar timjan
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk smör, ekologiskt
  • havssalt
  • nymald svartpeppar

Vårsallad:

  • blandad sallad
  • 8 st rädisor
  • 1 huvud romanesco
  • 1 huvud blomkål, litet
  • 0,6 kg potatis

Citrondressing:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk citronsaft från kravcitron
  • 1 msk citronskal från kravcitron
  • 0,5 dl gräslök
  • havssalt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Bryn kycklingbröstet hårt på skinnsidan med olja och smör. Tillsätt vitlöksklyftor och timjan.
  2. Baka klart kycklingen i ugnen tills innertemperatur är 60 grader, låt vila.
  3. Vårsallad: Skölj salladen och plocka i små kvistar. Skölj romanesco, blomkål och plocka i små buketter, koka mjuka i väl saltat vatten. Kyl ned i iskallt vatten, häll av.
  4. Koka potatisen mjuk i väl saltat vatten, skär i skivor.
  5. Hyvla rädisor på mandolin och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  6. Citrondressingen: Finhacka gräslöken och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept