Vårens första

Från Nyhetsmorgon

En härlig blandning av det bästa våren har att erbjuda. Sparris, toppmurklor och havskräftor.

15 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

Äggcrème

  • 50 g äggulor
  • 50 g crème fraiche
  • 50 g smör
  • gräslök
  • 120 g naturell stenbitsrom

Sparris

  • 4 st vita sparrisar
  • 2 msk olivolja, grön och fruktig
  • 1 msk citronsaft

Toppmurklor

  • 4 st stora toppmurklor
  • 1 msk smör

Havskräftor

  • 4 st burfångade havskräftor
  • 4 blad ramslök
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Äggcrème
    Sjud allting sakta under omrörning till temperaturen är 85 grader.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Äggcrèmen serveras med gräslök och naturell stenbitsrom.
  4. Sparris
    Skala den vita sparrisen noga runt om.
  5. Skär den i cm-skivor på snedden.
  6. Krydda med finskuren ramslök, salt, peppar och olivolja.
  7. Murklor
    Rensa toppmurklorna och skölj försiktigt.
  8. Bryn smöret och stek svampen runt om.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Havskräftor
    Skala och rensa havskräftorna.
  11. Sätt ett litet spett igenom kräftan.
  12. Stek hastigt runt om i olivolja.
  13. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept