Vintersallad med vitlöksstekt kyckling och en krassedressing

4

Du behöver

  • 8 sparrispotatisar
  • olja
  • vitlök
  • lika delar spetskål, blomkål, morötter, fänkål och rädisor
  • äpple
  • valfria salladssorter
  • Dressing:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • rasp av 0.5 citron
  • 0,5 ask krasse
  • 4 kycklingfiléer
  • vitlök
  • smör och rapsolja

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i panna med en klick smör och lite olja. Samt vitlöksklyftorna.
  3. Bryn på båda sidorna och baka klart i ugnen på 100 grader.
  4. Skiva tunt – gärna med mandolin – morot, fänkål, rädisor. Bryt spetskål och blomkål i små bitar. Skölj salladen. Riv ned den. Strimla äpple och finhacka gräslök. Vänd ihop allt med rapsolja och lite salt.
  5. Blanda yoghurt med citronrasp och krasse. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med salladen och dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept