Stefans köttfärsspett

4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • lite mjölk
  • 12 träspett
  • 2 majskolvar, helst färska
  • 1 stor morot
  • 0,5 gurka
  • 0,5 ask gul cocktailtomat
  • 0,5 ask röd cocktailtomat
  • havssalt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och bryn i smör, låt svalna.
  2. Blanda i köttfärs och de övriga ingredienser, salta och peppra. Blandningen blir som en vanlig köttbullssmet. Kryddningen kan varieras, prova gärna färska örter.
  3. Forma till små avlånga korvar, tryck i spetten.
  4. Stek i smör på medelvärme eller ta fram grillen och grilla till de är genomstekta (grillar man är det bra att ha lagt träspetten i blöt en stund innan de andvänds så det inte tar fyr).
  5. Ta ut kulor med kuljärn ur morot och gurka och dela tomaterna.
  6. Koka morotskulorna och de delade majskolvarna i saltat vatten. Majskolvarna kokas ca 15 minuter (kokar de för länge kan de bli sega).
  7. Även majskolvarna kan med fördel grillas.
  8. Blanda ihop tomat, gurka och morot servera med spett och majskolvar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept