Saltbakad Entrecote, sallad & persiljecrème

8

Du behöver

  • ca 1.8 kg Entrecote i bit
  • nymalen svartpeppar
  • ca 4.5 dlmjöl
  • 3 dl grovt havssalt
  • 3 dl vatten
  • örter tex. backtimjan, rosmarin, lagerblad
  • 1 l olika salladssorter tex. frisse, lollo rosso, rosé
  • 2 st morötter
  • 1 st gulbeta
  • 1 st fänkål
  • 1 st liten gurka
  • 10 st rädisor
  • 75 g bladpersilja, plockade blad
  • 1 st plommontomat, skalad och urkärnad
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl olivolja, kall

Gör så här

  1. - blanda salt, mjöl och vatten till en tjock smet
  2. - peppra entrecoten och bryn ordentligt runt om, lägg örterna på och under
  3. - fördela ut saltsmeten över och runt om
  4. - baka i ugn 100 grader tills innertemperaturen är 58 grader, ta ut och låt vila 20 min
  5. - ta bort saltsmeten, skär upp i portionsskivor
  6. - skölj och centrifugera salladen
  7. - skala och ansa alla grönsaker
  8. - hyvla grönsakerna tunt på mandolin
  9. - vänd ihop alla grönsakerna försiktigt med salladen
  10. - blanda med lite vinegrette precis vid servering
  11. - mixa persilja, tomat och vitlök
  12. - tillsätt oljan, mixa till en slät crème, smaksätt med salt och peppar
  13. - mixa ej för länge, lägg i en skål, plasta och ställ i kylen
  14. - servera rätten med välbakat bröd och gott vin
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept