Rågbröd med kryddost och pumpafrö

Du behöver

  • Rågbröd med kryddost och pumpafrö
  • 150 g kallt vatten
  • 150 g vetemjöl special
  • 50 g grovt rågmjöl
  • 5 g jäst
  • 3 g ljus sirap
  • 8 g salt
  • 100 g vetesurdeg
  • 30 g kryddost, i små tärningar
  • 25 g hela pumpafrön, rostade
  • Utbakning
  • 1 ägg
  • 50 g mixade pumpafrön havssalt

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser utom ost och rostade pumpafrön och kör 10 minuter på mellanväxel. Tillsätt ost och rostade pumpafrön, blanda i 30 sekunder. Låt degen vila 2 timmar i rumstemperatur. Dela upp degen i 2 lika stora delar. Rulla ut och platta till försiktigt till ca 10 cm breda rektanglar. Pensla ovansidan med ägg och vänd i mixat pumpafrö. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa 1 timme. Strö över lite havssalt. Sätt in i ugn, 250º och spraya in vatten. Baka 12-17 minuter. Vid servering: Skär brödet i sneda portionsbitar och lägg upp i brödkorg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept