Kryddstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och timjangräddfil

4

Du behöver

  • 4 x 150 g fläskkarré
  • 8 mandelpotatisar
  • 2 stora morötter
  • 1 fänkål
  • 1 palsternacka
  • 1 persiljerot
  • ca 5 timjankvistar
  • 1 kvisttomat
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1,5 dl avrunnen gräddfil
  • 5 timjankvistar
  • salt och peppar
  • smör och kallpressad rapsolja
  • persilja till servering

Gör så här

  1. Skrubba eller skala potatis, morot, persiljerot och palsternacka. Skär ned i bitar och lägg ned i form.
  2. Lägg även ned tomat (i bitar), timjankvistar och krossade vitlöksklyftor. Häll på lite olja, salta och peppra och ställ in i ugn på 210 grader 30-40 min.
  3. Mortla fänkål, kummin och anis och gnid in karréskivorna med kryddorna. Salta och peppra. Stek i panna med en klick smör och lite olja. Bryn på båda sidor och låt köttet gå med sista 8-10 min i ugnen med rotfrukterna.
  4. Repa och finhacka timjan och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut ur ugnen och servera med den kalla såsen och toppa med lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept