Höstgryta med rotfrukter & rosmarin

4

Du behöver

  • 800 g högrev
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 200 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 0,5 burk krossade tomater
  • 3 dl buljong
  • 3 dl rött vin (kan uteslutas)
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Salta och peppra det tärnade högrevet pudra över mjölet.
  2. Finhacka löken, samt skala och skär alla grönsaker i mindre bitar.
  3. Stek löken i smöret, tillsätt resten av grönsaker och köttet.
  4. Slå på tomat, buljong och rödvin, samt örterna.
  5. Koka sakta ca 1 timme, köttet är klart när man kan dela det med en gaffel. Smaka av grytan med salt och peppar.
  6. Servera som det är med bröd eller blandat med pasta och riven parmesan.
  7. Variera gärna med olika rotfrukter och byt ut örterna.
  8. Vinet ger grytan en fylligare smak men själva alkoholen kokar bort.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept