Isad Stoutöl-Zabaione / Glass på fruktbädd med myntasås

4

Du behöver

  • Till zabaione
  • 3 dl svart Stout från slottskällans bryggeri i uppsala
  • 5 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 st limefrukt (skalet av halva)
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk glykos (finns på Apoteket)
  • Till fruktbädden
  • 250 gram tärningar av söt ananas, mango, papaya och två sorters melon.

Till myntaskyn:

  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 st limefrukt
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Gör zabaione så här:
  2. Blanda porter, äggulor, socker, limeskal och limesaft. Vispa ingredienserna i vattenbad tills zabaionen är luftig och känns fast.
  3. Tillsätt glykosen. Ta smeten från värmen och fortsätt vispa tills den är helt kall.
  4. Vispa grädden och vänd i smeten.
  5. Frys i portionsformar eller kör i glassmaskin.
  6. Gör mynta såsen så här:
  7. Gör sockerlag genom att koka vatten, socker, limesaft och skal i ungefär 5 min. Skumma hela tiden.
  8. Låt sockerlagen svalna och blanda i myntabladen. Allra bäst blir om man
  9. Har en mixer och kan mixa sönder bladen i sockerlagen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept