Sniffens räkbomb

1,5 tim
4
Sniffens räkbomb
Foto: TV4
1,5 tim
4

Du behöver

Räkbomb

  • 200 g färska räkor, skalade
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 msk hackad färsk gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 60 g ishavsrom
  • Små salladsblad
  • Färsk persilja

Dressing

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm ättika
  • 1 tsk strösocker
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Räkbomb
    Hacka räkorna och äggen grovt.
  2. Lägg ner räkorna och äggen i en skål.
  3. Skär gräslöken fint och finhacka rödlöken var för sig, sen häver du ner alltsammans i en skål och rör om.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna tillsammans utom salladen.
  5. Persiljan ska inte ner i röran. Den sparar du till sist som garnering.
  6. Dressing
    Blanda nu ihop dressingen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servering
    Fördela salladsbladen i botten av glaset och lägg räk- och äggblandningen över.
  9. Garnera och ringla över dressingen precis före servering. Toppa med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept