Sniffens räkbomb

Sniffens räkbomb
Foto: TV4

Sniffens räkbomb

Av: Stefan - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1,5 tim

Stefan från Hudiksvall bjöd på räkbomb till förrätt i Halv åtta hos mig.

Dryck
2728 Palacio de la Vega, Navarra, Spanien 71:-
Ett torrt, fruktigt, blommigt vin med frisk syra. Den fina frukten tillsammans med blommigheten möter fint den något ”hete” smaken av senap. Den friska syran möter fint e söta skalade räkorna.

Ingredienser

portioner

Räkbomb

  • 200 g färska räkor, skalade
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 msk färsk gräslök, hackad
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 60 g ishavsrom
  • små salladsblad
  • färsk persilja

dressing

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm ättika
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

Räkbomb

  1. Hacka räkorna och äggen grovt.
  2. Lägg ner räkorna och äggen i en skål.
  3. Skär gräslöken fint och finhacka rödlöken var för sig, sen häver du ner alltsammans i en skål och rör om.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna tillsammans utom salladen.
  5. Persiljan ska inte ner i röran. Den sparar du till sist som garnering.

Dressing

  1. Blanda nu ihop dressingen.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Fördela salladsbladen i botten av glaset och lägg räk- och äggblandningen över.
  2. Garnera och ringla över dressingen precis före servering. Toppa med persilja.