Trattkantarellsoppa med sherry och toastskiva

30 min
4
Trattkantarellsoppa med sherry och toastskiva
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 1 l färska eller 3 dl frysta trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong (2 st tärningar)
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk roquefortost eller gorgonzolaost
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 st rostbrödskivor

Gör så här

  1. Skär svamparna i bitar. Koka i spad till den är torr – fräs smör – tillsätt mjöl och rör väl.
  2. Häll i buljongen lite i taget och rör om.
  3. Koka upp, smaksätt med ost och puré.
  4. Koka i 10 min.
  5. Tillsätt grädde och citron, smaka av.
  6. Servera med sherry och en toastskiva
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept