Svärmors matiga sommarsallad

Svärmors matiga sommarsallad
Foto: TV4

Salladen kan lätt bli lite kladdig. Vill man ha en snyggare uppläggning kan man välja att lägga avokadon för sig själv på tallriken före serveringen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 påse dressingmix,fransk
  • 2 klyftor vitlök
  • en skvätt grädde

Sallad

  • 4 -5 st tomater (eller två askar cocktailtomater gula och röda)
  • 2 st rödlök
  • 50 g valnötskärnor
  • 200 g Cambozolaost
  • 3 st avokado
  • 280 g bacon
  • 2 st krukor frisésallad

Gör så här

  1. Skär tomaterna i tärningar alt dela cocktailtomaterna på mitten
  2. Dela rödlöken på mitten, Strimla sedan i tunna skivor
  3. Finhacka valnötskärnorna.
  4. Dela cambozolaosten och skär till i kuber.
  5. Skölj och dela frissésalladen i bitar om ca 4x4 cm.
  6. Skär baconet i bitar om ca två centimeter. Knaperstek sedan dessa.
  7. Efter stekning, häll av fettet och lägg på hushållspapper för att torka ut ytterligare överflödigt fett. Låt svalna.
  8. Skär upp avokadon i snygga skivor och dela på mitten.
  9. Blanda ned alla ingredienser i en stor skål.
  10. Dressing
    Blanda ingredienserna i en dressingsmixer, smaka av.
  11. Häll över salladen precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept