Konstnärens godisglass

Konstnärens godisglass
Foto: TV4

Dryck: serveras med ett litet glas Limoncello.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk citronsaft
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 50 g mandelmassa, grovt riven
  • 40 g mörk choklad, hackad
  • 3 dl jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker och ror ner citronskal och saft
  2. Vispa grädden tills den blir fast men inte grynig.
  3. Vand ner grädden tillsammans med mandelmassan och hackade chokladen
  4. Mosa jordgubbarna slarvigt sa att det blir såväl saft som stora och mindre bitar
  5. Vänd ner jordgubbsmoset och hall smeten i portionsglas, tack och frys in i minst 4 timmar.
  6. Ta fram glassen 20- 25 min före servering och servera/garnera med färska jordgubbar och färska blad från citronmeliss
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept