Orientalisk gryta med russinris

Orientalisk gryta med russinris
Foto: TV4

Orientalisk gryta med russinris

Av: Staffan - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

2h

Gryta med smak. Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck till maten
Vin: Sirroco Cabernet Sauvignon Syrah. Artnr 2662. 79 kr.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk malen kanel
  • 600 g lammbog
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 3 förp saffran
  • 6 dl vatten
  • 4 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 citron
  • 3 dl ris
  • 1 gul lök
  • 4 msk smör
  • 3 dl russin

Gör så här

  1. Skär köttet i lagom stora bitar.
  2. Bryn dem, tex i en järngryta, tillsammans med smöret, alla kryddorna och löken.
  3. Häll i vattnet och koka under lock i 1 1/2 timme, eller tills det är mört.
  4. Skala och skär äpplena i bitar, tillsätt dem tillsammans med sockret. Låt koka i ytterligare 10 minuter. Häll i citronens saft just innan servering.
  5. Koka riset, fräs lök i smör och låt även russinen fräsa med någon minut. blanda med riset.