Marinerade kronärtskockshjärtan

Marinerade kronärtskockshjärtan
Foto: TV4

Marinerade kronärtskockshjärtan

Av: Staffan - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Gott! Serveras med fördel tillsammans med flera andra smårätter (se tipsrutan här nedan). Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten:
EFES, turkiskt öl.

Fler mezerätter:

Fyllda filodegsrullar

Aubergineröra

Ingredienser

portioner
  • 8-10 konserverade kronärtskockshjärtan [ca 300 g]
  • 0,5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk basilika, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pressa och riv citronen.
  2. Blanda i olja, pressad vitlök, lite salt och peppar.
  3. Lägg upp dem på ett fat, strö basilikan över och servera. Bör stå framme en stund innan servering, för att inte vara kylskåpskalla.