Marinerade kronärtskockshjärtan

Marinerade kronärtskockshjärtan
Foto: TV4

Gott! Serveras med fördel tillsammans med flera andra smårätter (se tipsrutan här nedan). Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten:
EFES, turkiskt öl.

Fler mezerätter:

Fyllda filodegsrullar


Aubergineröra


14 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-10 st konserverade kronärtskockshjärtan, ca 300 gram
  • 0,5 st citron
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk finhackad basilika
  • Salt o peppar

Gör så här

  1. Pressa och riv citronen.
  2. Blanda i olja, pressad vitlök, lite salt och peppar.
  3. Lägg upp dem på ett fat, strö basilikan över och servera. Bör stå framme en stund innan servering, för att inte vara kylskåpskalla.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept