Vit chokladterrin med jordgubbsås

Vit chokladterrin med jordgubbsås
Foto: TV4

En mumsig dessert som måste göras dagen före servering. Receptet är beräknat för 6-8 personer.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck till desserten
Hemgjord slånbärslikör.

14 september 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 msk råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 5 msk vatten
  • 300 g vit blockchoklad
  • 3 ägg, separerade
  • Drygt 3 dl vispgrädde
  • 250 gr jordgubbar
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Chokladterrin
    Klä en brödform med plastfolie.
  2. Blanda råsocker och vatten i en kastrull. Värm sakta tills sockret löst sig.
  3. Smält ned chokladen i sockerlösningen och i med vaniljen. Låt det svalna något.
  4. Vispa ner äggulorna och låt det hela kallna. Vänd sedan ner grädden.
  5. Vispa äggvitorna hårt o vänd sedan ner dem i smeten. Förvara terrinen i frysen minst över en natt, och ta ut den cirka 15 minuter innan servering. Servera med kall jordgubbsås.
  6. Jordgubbsås
    Mixa sönder jordgubbarna tillsammans med florsockret.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept