Squashtagliatelle med krämig laxsås

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 1 squash
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0,25 citron

Krämig laxsås

  • 1 gul lök
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 1 knippe färsk sparris
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 300 g lax
  • 0,5 citron
  • 2 dl parmesan, riven

Gör så här

  1. Svarva grönsakerna med en svarv eller använd en potatisskalare. Lägg spagettin i en skål och häll över lite olja, salt och svartpeppar. Pressa lite citron över.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn någon minut. Häll på vatten, fond och grädde och låt koka ihop någon minut.
  3. Skär laxen i tärningar och skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan. Späd med mer grädde om det behövs. Tillsätt dill och salta och peppra. Riv lite citronzest över och toppa med färskriven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept