Squashsallad

Squashsallad
Foto: TV4

Blanda salladen just innan den ska ätas. Då behåller baconet sin krispighet och squashen saftar sig inte så mycket i skålen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g squash, fintärnad
  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 1 paket bacon, finstrimlat
  • finstrimlat skal av en 1/2 citron
  • salt
  • Dressing:
  • 1 dl raps- eller majsolja
  • saft av en halv citron
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta över den tärnade squashen, låt den dra 15-20 min och spola sen av saltet.
  2. Stek baconet och löken.
  3. Ge skalstrimlorna ett hastigt uppkok. Blanda squash, lök bacon på ett fat.
  4. Blanda dressingen och slå över. Strö på skalstrimlorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept