Squash med provensalsk fyllning

Squash med provensalsk fyllning
Foto: TV4
2

Du behöver

  • 1 st medelstor squash
  • Fyllning:
  • 1 st gul lök, i små klyftor
  • 3 st tomater, skållade och skalade
  • 150 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 msk ströbröd
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • riven ost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden. Gröp ur kärnorna. Salta över och lägg dem upp och ned på papper 20 min.
  2. Torka av saltet. Lägg squashen i ugnsform.
  3. Fräs färsen i olja och smula den. Blanda med övriga ingredienser utom ströbröd ost och koka sakta 15 min.
  4. Fyll squashen, strö på ost och ströbröd och gratinera ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept