Spritskransar med mocca och choklad

Spritskransar med mocca och choklad
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Kristina Ahlström
Kristina Ahlström

Spritskransar med mocca och choklad

Av: Kristina Ahlström

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

1 h

Spritsade småkakor med kaffe- och chokladsmak.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 40 g strösocker [0,5 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 40 g potatismjöl [0,5 dl]
  • 1 g bakpulver [1 krm]
  • 2 g vaniljsocker [0,5 tsk]
  • 1,5 g snabbkaffepulver [0,5 msk]
  • 12 g kakao [2 msk]
  • 50 g chokladknappar eller choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta ihop alla ingredienser utom kakao och snabbkaffepulver på bakbordet till en smidig deg.
  3. Dela degen i tre lika stora delar. Blanda kakao i en del och snabbkaffepulver i två delar. Låt vila svalt.
  4. Rulla chokladdegen i en ca 2,5 cm tjock rulle och skär 0,5 cm tjocka skivor, lägg på plåt.
  5. Tryck ut moccadegen ur en gammaldags sprits till långa längder. Skär dem i ca 7 cm långa bitar. Gör en cirkel och lägg på chokladplattan.
  6. Grädda ca 10-15 min. Lägg några chokladknappar eller en bit choklad i mitten på kakorna när de kommer ur ugnen.