Spritskransar med mocca och choklad

Spritskransar med mocca och choklad
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Spritsade småkakor med kaffe- och chokladsmak.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

24 september 2015
Visa mer
1 h

Du behöver

  • 100 g smör
  • 40 g strösocker (0,5 dl)
  • 120 g fint vetemjöl (2 dl)
  • 40 g potatismjöl (0,5 dl)
  • 1 g bakpulver (1 krm)
  • 2 g vaniljsocker (0,5 tsk)
  • 1,5 g snabbkaffepulver (0,5 msk)
  • 12 g kakao (2 msk)
  • 50 g chokladknappar eller choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta ihop alla ingredienser utom kakao och snabbkaffepulver på bakbordet till en smidig deg.
  3. Dela degen i tre lika stora delar. Blanda kakao i en del och snabbkaffepulver i två delar. Låt vila svalt.
  4. Rulla chokladdegen i en ca 2,5 cm tjock rulle och skär 0,5 cm tjocka skivor, lägg på plåt.
  5. Tryck ut moccadegen ur en gammaldags sprits till långa längder. Skär dem i ca 7 cm långa bitar. Gör en cirkel och lägg på chokladplattan.
  6. Grädda ca 10-15 min. Lägg några chokladknappar eller en bit choklad i mitten på kakorna när de kommer ur ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept