Sportlimpa

Sportlimpa
Foto: TV4

Med keso i degen blir brödet saftigt. Hela vetekorn och grahamsmjöl gör det rustikt och nyttigt.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 dl hela vetekorn
  • 5 dl lättmjölk, ca 37°
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g keso
  • 1 l grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Lägg vetekornen i blöt i 2 dl ljummet vatten några timmar innan du bakar eller över natten. Låt kornen rinna av.
  2. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt övriga ingredienser, till sist så mycket vetemjöl att degen lagom släpper bunken. Jäs 30 minuter. Knåda degen noga. Dela den i två delar, forma två bröd och lägg dem i smörade bakformar. Jäs 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 200°. Grädda strax under mittfalsen ca 30 minuter. Vänd därefter upp bröden på plåt och grädda undersidan ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept