Spickesill med gräddfil

Spickesill med gräddfil
Foto: TV4

Ordet spicken betyder rå och saltad. Saltsill kan vi både köpa hel, från tunna eller som filéer. Ja, till och med urvattnade filéer finns! Då går det väldigt snabbt och lätt att servera denna lätta sommarlunch.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora, hela salta sillar
  • 1 gul lök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 3 dl gräddfil

Till servering:

  • färsk potatis kokt med skal

Gör så här

  1. Använder du hela sillar ska de tas ur. Skölj sillen och låt dem ligga i vatten till nästa dag.
  2. Skölj sillen väl och dra av skinnet. Skär hela sillar tvärs över i 2-3 cm tjocka skivor. Skär filéer i lika tjocka skivor.
  3. Skala och hacka löken fint. Skär gräslöken fint. Lägg upp i skålar och lägg även upp gräddfilen. Servera sillen med tillbehören och nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept