Spetskålsallad med grape- och sesammarinad

Spetskålsallad med grape- och sesammarinad
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Spetskålsallad med grape- och sesammarinad

8 ingredienser

50 m

Fräsch och god tillbehörssallad på spetskål, groddar och grapefrukt!

Ingredienser

portioner
  • 1 grapefrukt, saften
  • 2 msk sesamolja
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 litet huvud spetskål
  • 100 g groddar
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Vispa ihop saften från grapefrukten med sesamolja, fisksås och vatten. Koka upp tillsammans med palmsockret och rör tills sockret smält. Låt svalna helt.
  2. Strimla spetskålen fint på en mandolin. Blanda med groddarna, skölj och låt rinna av. Kärna ur och strimla chilifrukten fint. Blanda i kålsalladen.
  3. Häll den svala marinaden över de krispiga godsakerna och blanda väl. Låt marinera i 30 minuter innan servering.