Spenatvåfflor

Spenatvåfflor
Foto: TV4

Överraska med annorlunda våfflor på våffeldagen. Sylt och grädde är inte de enda tillbehören som passar.

20 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 1 krm salt
  • 10 st spenatblad, färska

Till servering:

  • 1 st tomat, väl mogen
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 klump mozzarella
  • 1 nypa Svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa i mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och därefter äggen. Smält smöret och häll det i smeten. Skär spenatbladen i fina strimlor och blanda ner.
  2. Grädda våfflorna i våffeljärn. Smörj första laggen med smör, sedan behöver du inte smörja mellan laggarna. Lägg de gräddade våfflorna på galler. Bryt dem i hjärtan.
  3. Skär tomaten i bitar. Skala och strimla löken. Blanda tomat, lök, vinäger och olja. Skiva mozzarellan. Lägg fyra våffelhjärtan på var sin assiett. Lägg på tomatsallad och mozzarella. Mal över svartpeppar. Avsluta med ytterligare ett våffelhjärta och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept