Spenatsallad med bacon, blue cheese och pinjenötter

Spenatsallad med bacon, blue cheese och pinjenötter
Foto: TV4

Färsk spenat är toppengott i en grön sallad. Pinjenötter är bra att ha på lut hemma för att strö över sallader och andra rätter. förvara dem i frysen, så håller de länge! Rosta dem gärna, det tar fram smaken ännu mer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g färsk spenat
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 100 g gräddädelost
  • 4 msk pinjenötter
  • Dressing:
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär baconet i frimärksstora bitar och lägg i kall stekpanna. sätt på värmen och stek baconet knaprigt i sitt eget fett. Låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Rosta pinjenötterna i lätt i het stekpanna. Blanda samman olivolja, balsamvinäger, salt och peppar till en dressing.
  3. Ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Fördela på fyra tallrikar och lägg på baconet. Smula över ädelsosten. Strö på nötterna och droppa över dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept