Spenatsallad

Spenatsallad
Foto: TV4

Pochera äggen lätt, så att äggulorna fortfarande är krämiga. Då fungerar de i stället för dressing till salladen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500-600 g färsk spenat
  • 1 paket tärnat bacon
  • 250 g champinjoner
  • 4 ägg
  • 1 msk ättika, 12%
  • salt och svartpeppar
  • ca 10 valnötskärnor

Gör så här

  1. Förväll spenaten mycket hastigt i kokande saltat vatten. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av i en sil.
  2. Stek baconet och skiva svampen. Lägg spenaten på fat med svamp och bacon. Krydda.
  3. Koka upp vatten i en liten kastrull. Tillsätt ättika. Knäck äggen och låt ett ägg i taget glida ner i det kokande vattnet. Pochera äggen i 2-3 minuter, gulan ska fortfarande vara lös. Lägg på fatet. Hacka valnötterna och strö dem över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept