Spenatpannkakor med kroppkakefyllning

Spenatpannkakor med kroppkakefyllning
Foto: TV4

Grönsaker och kött kombinerat med pannkaka. Smakfullt som bör passa alla i familjen. Håll fatet varmt i ugnen så behåller rätten värmen tills det ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 6-7 dl mjölk
  • ca 100 g hackad spenat, tinad
  • Fyllning:
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 250 g rökt fläsk, tärnat
  • 1 tsk stött kryddpeppar
  • lingon

Gör så här

  1. Vispa ihop pankakssmeten, vänd sist ned den väl avrunna spenaten. Låt smeten svälla 10 min.
  2. Fräs fläsk och lök tills det är lätt brynt. Strö över kryddpeppar.
  3. Grädda tunna pannkakor vik dem fyrdubbla och fyll dem efterhand.
  4. Servera med lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept