Spenatpannkaka med kroppkakefyllning

Spenatpannkaka med kroppkakefyllning
Foto: TV4

En härlig lunchrätt eller kanske till vickningen?

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Smet:

  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 175 g fryst hackad spenat
  • Fyllning:
  • 2 gula lökar
  • 3-4 hg rökt fläsk
  • 1 tsk kryddpeppar, stött

Gör så här

  1. Blanda pannkakssmeten och låt den svälla en stund. Tina spenaten i en kastrull på låg värme och låt den svalna innan den rörs ner i smeten. Vispa om väl.
  2. Finhacka löken och tärna fläsket smått. Stek i panna utan att löken bränns och tillsätt kryddpeppar.
  3. Grädda tunna pannkakor. Vik dem fyrdubbla och fyll dem med lök och fläsk. Lägg upp på varmt fat efterhand och strö på persilja vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept