Spenatomelett

Spenatomelett
Foto: TV4

Den här kryddgröna omeletten har hämtat inspiration från det persiska köket. Där blandar man ofta mycket färska kryddor i sin omelett.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g bladspenat
  • 100 g gräslök
  • 100 g persilja
  • 100 g dill
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm gurkmeja

Gör så här

  1. Hacka allt kryddgrönt mycket fint med kniv eller klipp med sax. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i vitlöken. Lägg i örterna och fräs dem mjuka.
  2. Vispa upp äggen med kryddorna och häll äggsmeten över örterna. Stek omeletten tills den fått fin färg på båda sidorna.
  3. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept