Spenatfyllda crêpes

Spenatfyllda crêpes
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spenatfyllda crêpes

5 ingredienser

Blev det pannkakor över i torsdags? Eller vill du göra en snabb middag av färdigköpta pannkakor? Då kan du laga crepes! Här har vi valt en snabblagad fyllning med färsk spenat och keso i stället för den traditionella stuvningen. Du som inte äter helt vegetariskt kan komplettera med rökt skinka eller rökt fisk som tillbehör. Knaprig sallad smakar gott till.

Ingredienser

portioner
  • 8 pannkakor
  • 150 g färsk spenat
  • 2 dl smaksatt crème fraiche
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Riv den färska spenaten i mindre bitar. Ta bort de grövsta bladnerverna. Blanda samman keso och crème fraiche. Rör ner spenaten i blandningen.
  2. Fördela spenatblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg de fyllda pannkakorna i ugnssäker form. Strö över den rivna osten.
  3. Gratinera i 225° ugn i 15 minuter. Servera med råkost eller sallad.