Spenatformar med bacon

Spenatformar med bacon
Foto: TV4

Du kan förstås även använda färsk spenat. Då förväller du den snabbt först. Formarna är också goda att laga med mangold eller späda nässlor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 375 g fryst hackad spenat
  • 2 ägg
  • salt och muskot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 paket tärnat bacon
  • tomater att servera till
  • smör till formarna

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och låt den rinna av. Blanda spenat, ägg, kryddor och grädde.
  2. Pensla 8 bullformar i folie med smält smör och fyll dem till 2/3. Ställ dem i hett vattenbad i en ugnsform och grädda 15-20 minuter tills innehållet stelnat.
  3. Vänd upp dem på ett fat. Stek baconet och strö det över. Dekorera med tomater. Servera två formar per person som förrätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept