Spenatformar med bacon

Spenatformar med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spenatformar med bacon

8 ingredienser

Du kan förstås även använda färsk spenat. Då förväller du den snabbt först. Formarna är också goda att laga med mangold eller späda nässlor.

Ingredienser

portioner
  • ca 375 g fryst spenat
  • 2 ägg
  • salt
  • muskot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 förp tärnad bacon
  • tomater att servera till
  • smör, till formarna

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och låt den rinna av. Blanda spenat, ägg, kryddor och grädde.
  2. Pensla 8 bullformar i folie med smält smör och fyll dem till 2/3. Ställ dem i hett vattenbad i en ugnsform och grädda 15-20 minuter tills innehållet stelnat.
  3. Vänd upp dem på ett fat. Stek baconet och strö det över. Dekorera med tomater. Servera två formar per person som förrätt.