Spenat -och ricottatartelette

35 m
4
Från Efter tio

En smarrig paj som man trollar fram på nolltid med färdig smördeg i bottnen. Variera fyllningen med det du har hemma – det går fint att blanda i lite vad som helst av olika sorters grönsaker. /Pernilla

17 september 2015
Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 1 rulle färdig smördeg
  • 250 g bladspenat, tinad
  • 3 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, rivet skal av
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut smördegen lätt, så att den passar till att klä en rektangulär ugnsform, ca 35 x 25 cm. Pricka den i bottnen och förgrädda i ca 10 minuter.
  3. Pressa vätskan ur den tinade bladspenaten och blanda den i en bunke med ägg, ricotta, citronskal, basilika, salt och peppar. Bre ut krämen i pajskalet. Skär körsbärstomaterna i halvor och fördela över pajen.
  4. Grädda i ytterligare ca 20 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg. Servera med en krispig grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept