Spenat- och potatiscurry

Spenat- och potatiscurry
Foto: TV4

Detta är en lättlagad grönsaksrätt där de frästa senapsfröna ger en fin smak. Vill du göra den hetare sätter du till lite röd chili när du fräser grönsakerna. Den här rätten passar bra att laga i wok eller i en stor stekpanna. Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till exempelvis lamm.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g djupfryst bladspenat
  • 4 potatisar av fast sort
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk matolja
  • 1 krm Svarta senapsfrön
  • 1-2 msk hackad koriander
  • 1-2 grön spansk peppar

Gör så här

  1. Tina spenaten, låt den rinna av och pressa ut så mycket vatten som möjligt. Skala och skär potatisarna i trecentimeterskuber och koka dem nästan mjuka i vatten med 1/2 tsk salt. Ta vara på kokvattnet.
  2. Värm oljan i en stekpanna tills det sisslar när man släpper ner ett senapsfrö. Fräs senapsfröna under lock ca 10 sekunder. Blanda i spenaten och fräs några minuter under omrörning tills den blivit ljusbrun. Lägg i potatisen och fräs så att den får färg.
  3. Häll i 2 msk av potatisvattnet, blanda i koriandern och låt koka några minuter. Garnera med hackad grön chili.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept