Spenat i yoghurt

Spenat i yoghurt
Foto: TV4

Den här fräscha tillbehörsrätten kan serveras som ett slags sås till kokt ris, eller till kött- , fisk- eller grönsaksrätter, gärna till sådana som innehåller tomat. Receptet kommer från Indien.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fryst bladspenat
  • 0,5 msk matolja
  • 1 krm Svarta senapsfrön
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Garnering:
  • 2 grön spansk peppar
  • lite paprikapulver

Gör så här

  1. Tina spenaten, låt den rinna av och pressa ut så mycket vatten som möjligt. Lägg den avrunna spenaten i en skål och mosa den lätt med en gaffel.
  2. Värm oljan i en liten kastrull till medelvärme och fräs senapsfröna under lock ca 10 sekunder. Häll oljan med fröna i spenaten.
  3. Sätt till yoghurt och salt, blanda väl och kyl. Garnera med paprikapulver och grön chili.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept