Spenat boorani

Spenat boorani
Foto: TV4

Persiska middagarna ser inte ut som de västerländska med förrätt, varmrätt och efterrätt. Huvudrätten serveras i stället med massor av smårätter som kallas boorani. En boorani kan ätas som förrätt med sallad och bröd eller tillsammans med huvudrätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färska spenatblad
  • 2 gula lökar
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Förväll spenaten i lite saltat vatten. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Stek dem i lite olja tills de fått en gyllenbrun färg. Ta undan hälften av löken.
  2. Låt spenaten fräsa med i resterande lök en stund. Låt kallna. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med yoghurt, salt och peppar. Häll på den kalla lök- och spenatblandningen.
  3. Låt den stå kallt i 1 timme. Strö över resten av löken vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept