Spättarulader med svampfyllning

Spättarulader med svampfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spättarulader med svampfyllning

9 ingredienser

Smalt och gott.

Ingredienser

portioner
  • 800 g rödspättafilé
  • salt
  • ca 1 dl vitt vin

Fyllning:

  • ca 400 g champinjoner, hackade
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 dl purjolök, finskuren
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Salta fisken och lägg ut filéerna på en bräda.
  2. Bryn fyllningen lätt med smör en panna. Fördela den över filéerna och rulla ihop.
  3. Lägg rullarna tätt i en lättsmord ugnsform. Slå på vinet.
  4. Sätt in fisken mitt i ugnen 10 – 15 min tills fisken känns klar. Strö lite persilja över.