Spättarulader med mexikansk grönsaksblandning

Spättarulader med mexikansk grönsaksblandning
Foto: TV4

Bra vardagsmat som alla i familjen gillar. Välj hur stark du vill ha rätten, beroende på mängd chili. Servera med ris eller potatis och grönsaker.

10 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • salt
  • 2 msk pressad citronsaft

Sås:

  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1 lök
  • 2 tomater
  • fiskbuljongen från koket
  • 1 krm chilipulver
  • tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tärna paprika, zucchini, lök och tomat. Fräs i smör eller olja. Krydda med paprika och chili.
  2. Krydda spättafiléerna med salt och pressad citronsaft. Rulla ihop dem och lägg dem i en smord kastrull, slå på fiskbuljongen och koka upp. Låt fisken sjuda tills den är vit rakt igenom, det tar ca 5 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.
  3. Blanda grönsaker och fiskbuljong och koka ihop i 5 minuter. Slå den varma såsen över fisken.
  4. Servera med potatis och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept