Spättarulader med grönsakssås

Spättarulader med grönsakssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spättarulader med grönsakssås

14 ingredienser

Rulader av spätta blir en god och smakfull rätt tillsammans med denna grönsakssås, som innehållar paprika, zucchini och champinjoner. Servera kokt potatis och gröna ärter till.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • salt
  • 2 msk citron, pressad

Sås:

  • 5 dl fiskbuljong
  • 120 g tärnad röd och grön paprika
  • 1 zucchini, liten
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • fiskbuljongen, från koket
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Till dekoration:

  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Tärna paprikorna, zucchinin och champinjonerna.
  2. Krydda spättafiléerna med salt och pressad citronsaft. Rulla ihop dem och lägg dem i en smord kastrull, slå på fiskbuljongen och koka upp. Låt fisken sjuda tills den är vit rakt igenom, det tar ca 5 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.
  3. Sås: Smält smöret och ta av kastrullen från plattan. Rör ner mjölet och spä med lite av buljongen från fiskkoket. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och spä med resten av buljongen, lite i taget. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Häll i matlagningsgrädde och grönsakstärningarna, krydda med salt och peppar.