Spätta med skaldjur

Spätta med skaldjur
Foto: TV4

Vill du variera rätten så strör du över ost och gratinerar spättan i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g spättafilé
  • 200 g räkor utan skal
  • 1 burk musslor i vatten
  • persilja, hackad
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl mellangrädde
  • pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta fisken, vik filéerna tvärs över och lägg dem tätt i en smord traktörpanna. Hetta upp och tag sedan av värmen. Lägg på räkor och musslor. 2. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med buljong och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Smaka av med citron och häll såsen över fisken. Låt koka klart under lock. Strö på persilja och servera med potatis eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept